Столичната дирекция на вътрешните работи предприема мерки за охрана на обществения ред и безопасност на движението в столицата заради предстоящата футболна среща за Купата на България.

Финалният мач ще се състои утре, 19 май, от 19.30 часа на Националния стадион "Васил Левски".

Униформените ще следят за опазването на обществения ред и за недопускането на инциденти. На изградени контролно-пропускателни пунктове в района на спортното съоръжение ще извършват щателна проверка на посетителите на футболния мач.

Няма да се допускат посетители с наложена съдебна забрана за посещение на спортни мероприятия. Малолетни ще бъдат допускани на стадиона само с пълнолетен придружител и предварително попълнена декларация, която може да бъде изтеглена и онлайн. Органите на реда няма да допускат и зрители във видимо нетрезво състояние, ще се следи и за носене на забранени предмети и вещи, като огнестрелни оръжия, пиротехнически изделия, ножове, палки, боксове, бутилки, в това число и парфюми и чадъри.

Отварят стадион "Васил Левски" на 50% за Купата на България

Отварят стадион "Васил Левски" на 50% за Купата на България

Ще пускат около 20 000 зрители на Купата

Ангажимент по охраната на спортната среща има частна охранителна фирма. Тя ще следи за опазване на реда на и ще бъде подпомагана от полицейски служители, които ще се намесват при необходимост.

За да бъде избегнато струпване, СДВР съветва зрителите да се възползват от по-ранното отваряне на входовете на стадиона. Вратите за посетители ще бъдат отворени в 17.30 часа. Феновете на ПФК "Арда" ще бъдат пропускани през отворените входове на сектори А и Б, а привържениците на ПФК "ЦСКА - София" - през отворените входове на сектори В и Г.

Възможно е в следобедните часове да възникне временно затруднение на движението в централната градска част.