Стадион "Васил Левски" ще бъде отворен на 50% за футболната среща за купата на България. Това обяви на излизане от Министерство на здравеопазването Пламен Марков, директор на ЦСКА.

"Проведохме кратка, ползотворна среща, с чудесен резултат със служебния министър на здравеопазването Стойчо Кацаров, на която поискахме по общото виждане по ръководството на ЦСКА и фенската организация и на всички желаещи да посетят мача - взе се решение да бъдат отворен капацитетът на стадиона с 50% от възможностите му", обясни Марков пред медиите.

Той благодари на служебния министър на здравеопазването за жеста. Надява се, че няма да разочарова доверието, което се гласува - за хората, които ще могат да посетят мача, за който имало сериозен интерес на фенове и от лигата. "Надявам се да могат да се осигурят билети за всички, ще бъде възложено на ръководството на професионалната лига да напечата билети и да ги пусне в мрежата за продажба", обясни още той.

По сметки се очаква на финала за Купата на България да могат да присъстват повече от 20 000 зрители. На срещата днес присъства и лидерът на сектор Г Иван Велчев.