Организацията на БСП – София започва активна работа срещу предложението на Центъра за градска мобилност цената на билета за пътуване на столицата да се повиши с 60%.

На 14 април, от 9.30 часа, БСП – София организира протест пред Столична община срещу планираното от ГЕРБ увеличение на цената на единичния билет за градския транспорт в столицата.

Социалистите стартираха и подписка срещу исканото увеличение. Целта на подписката е гражданите ясно да покажат на управляващите от ГЕРБ, че не приемат неефективния начин, по който се управлява транспорта в София.

Според общинските съветници от БСП исканото увеличение с 60% е необосновано, ненавременено и неаргументирано и като такова обслужва политически цели. Затова и на утрешното заседание на СОС групата на БСП ще гласува против.

Съветниците от БСП припомнят, че преди два месеца са предупредили, че транспортната система е недофинасирана, но това не е отчетено при приемането на Бюджет 2016. Сега заради недостиг от 15 млн. лева се търси най-лесното решение – финансово натоварване на столичани и гости на София, които ползват единичните билети и талоните за 10 пътувания в градския транспорт.

Ако утре в залата на Столичния общински съвет бъде прието увеличението, от БСП – София смятат да се обърнат с апел към областния управител на София, за да упражни той правомощията си и да спре това безумие, заканват се още столичните социалисти.

Ако и това не стане, ще инициират масово внасяне на жалби в Административния съд.

Припомняме, срещу повишаването на цената на билета се обявиха вече ДСБ и ДБГ от Реформаторския блок, като техните представители в Общинския съвет ще гласуват против предложението на ЦГМ.