За трети път през последната седмица строители прекъснаха електрическата мрежата на ЧЕЗ и се наложи спешно дежурни екипи на дружеството да се заемат с отстраняването на щетите, съобщиха от фирмата. 1534 домакинства бяха оставени без ток, след като строителна фирма успя да прекъснат далекопровод на електроразпределителното дружество.

Хората от софийските села Бистрица и Железница останаха без ток тази сутрин.

Според техниците причината е била несъобразени изкопни дейности на строителната фирма, която работи в района. Строителите са успели да скъсат 20-киловатов кабел, собственост на ЧЕЗ. От дружеството обясниха, че спешните им екипи са се заели веднага със случилото се и всеки момент аварията ще бъде отстранена.

Това е третият случай на прекъснато електрозахранване заради скъсани кабели от строителни фирми за последната една седмица.

Преди 4 дни отново изкопни дейности оставиха без ток за повече от час 924 клиенти на ЧЕЗ в софийските квартали Лозенец, Хладилника, Стрелбище, Иван Вазов, Манастирски ливади и Южен парк. Само ден по-рано - на 26 ноември, при сходна ситуация беше прекъснат друг кабел на ЧЕЗ и тогава над 3000 клиенти на компанията от Видин останаха без ток за около час. От електроразпределителното дружество заявиха, че ще потърсят отговорност от строителната компания и за нанесени щети.