Председателят на Столичния общински съвет Георги Георгиев определи свалянето на украинското знаме от фасадата на СОС от страна на активисти на "Възраждане" като трагикомедия "Трима депутати и една вишка".

"Ако не беше толкова тъжно това, което се случва, щеше да е повече смешно", коментира Георгиев. Той обясни, че всичко е станало, докато охраната на Столична община е опитвал да си свърши работата - полицаят е снемал самоличността на единия от участниците. Обяснено му е, че човекът е депутат, има имунитет и не трябва да му се пречи.

"Говорим за хулиганско поведение на народни представители, които се подготвили тази провокация, очевидно търсейки популярност, която, за съжаление, и получиха", обясни Георги Георгиев пред БиТиВи.

Според него не става въпрос просто за сваляне на знаме, което е поставено с решение на СОС в израз с знак на солидарност с украинския народ, а за посегателство върху публична институция от хора, които "получават немалки заплати, за да коват закони, а те се занимават с такива глупости.

Припомняме, че за акцията съобщи в профила си във фейсбук лидерът на "Възраждане" Костадин Костадинов, който обеща, сгъвайки сваленето знаме, то да бъде изпратено невредимо на посолството на Украйна у нас. 

Активисти на Възраждане наеха вишка и свалиха украинското знаме от СО
Обновена

Активисти на Възраждане наеха вишка и свалиха украинското знаме от СО

От партията заявиха, че мястото на което и да е чуждо знаме е в посолство или консулство

Запитан какво ще се случи в София след спрените доставки на газ - ще спре ли топлата вода, ще има ли достатъчно градски транспорт, Георгиев заяви, че по разпореждане на кмета на София Йорданка Фандъкова е създаден кризисен план, който отразява наличностите и предвижда конкретни стъпки.

Проведено е извънредно заседание на СОС, на което е изслушано ръководството на "Топлофикация". Ако са верни твърденията от страна на държавата, че до края на май месец са осигурени доставките, значи няма да има проблем с топлата вода.

Стои обаче отворен въпросът от 1 юни, уточни Георгиев.

Той призна, че има опасност градският транспорт да бъде разреден. Доставките и там са осигурени до края на май месец, а рискът е наполовина да намалеят автобусите.

Има газ за "Топлофикация" и градския транспорт в София за април и май

Има газ за "Топлофикация" и градския транспорт в София за април и май

Разработени са кризисни планове за в случай на намаляване или спиране на доставките