С опасност за живота е 66-годишен мъж, след като пиян и неправоспособен шофьор го блъсна на тротоар в село Дебелт, област Бургас, съобщава БНТ.

Пострадалият Иван Куртев е отивал на гости на баща си в селото, когато е пометен от лек автомобил, а водачът избягал от мястото на произшествието.

По думите на съпругата на 66-годишния мъж инцидентът е в резултат на гонка, която си спретнали гости на сватба, състояла се в заведение в близост до мястото на катастрофата. Първата кола профучала покрай съпруга ми, но втората не го пропуснала, блъска го и го хвърля в ограда, посочва още Янка Куртева.

Шофьорът и негови роднини събират счупените части от колата и си тръгват. Полицейските служители издирват 28-годишния водач и установяват, че той е с 1.88 промила алкохол в кръвта и никога не е имал шофьорска книжка.

Мъжът е задържан за 24 часа, след което е освободен. Разследващите обаче имат съмнения кой точно е управлявал автомобила. Предполага се, че 28-годишният мъж прикрива своята сестра, която е била зад волана.

Жителите на селото са притеснени и не веднъж са подавали сигнали за гонки. Настояват и за по-засилено полицейски присъствие.

Кметът на село Дебелт Иванка Ангелова заяви, че общината ще сложи легнали полицаи на всички прави отсечки, които да ограничат скоростта.

Шофьор блъсна и уби неправилно пресичащ пешеходец в Лясковец

Шофьор блъсна и уби неправилно пресичащ пешеходец в Лясковец

Пробите за алкохол и наркотици на водача са отрицателни