Срутила се земна маса помете лек автомобил Фолксваген голф" в река Черна. Пропадналият земен участък е по пътя Смолян - село Тикале.

Инцидентът е станал тази сутрин около 8.30.

Младеж е пътувал сам в леката кола, която е била изхвърлена от пътя и е паднала по таван в речното корито. Шофьорът е оцелял по чудо.

В момента движението по пътя е отцепено.
На място се екипи на полицията, Спешна помощ, пожарната и Гражданска защита.

Смолянските общини Неделино, Вишнево, Баните, Девин и Череларе сериозно са прострадали от проливните дъждове от последните няколко дни. Нанесени са и значителни щети на инфраструктурата.

Общинските пътища са трудно проходими, а на места и напълно разрушени. Освен свлачището по пътя Смолян - Тикале, активирано е свлачището и на разклона Жребчево - Триград, а пропукана подпорна стена има в село Селча.

В районите на селата Давидково, Стърница, Баните, Дрянка, Оряховец и Вишнево има запушени водостоци, наводнени улици и дворове.

В чепеларското село Забърдо от интензивните валежи се е активизирало старо свлачище. Пропаднал е сипей и големи каменни отломки и скални маси застрашават от срутване 17 къщи.

Спасителни екипи на Министерството на извънредните ситуации късно снощи са евакуирали семействата от 4 къщи.
Засегнатият район е сигнализиран и обезопасен. Забранено е преминаването на хора и животни в района, електричеството също е изключено.

Няма опасност от преливане на реките в областта, уточни инж. Горанчев от областната Гражданска защита.