Свлачище прекъсна пътя и раздели смолянското село Горово на две махали, съобщи bTV. Макар бедственото положение в Смолянска община да беше отменено снощи, проблемите на хората там не свършват.

Пътищата за селата Мугла и Горово са отворени само за високопроходима техника. Земната маса тръгнала по склона в събота през нощта. Свлачището е стигнало на 20 метра от къщата на семейство като е затрупало част от градината.
"Притесненията ни са големи, защото ако пак завали такъв дъжд, свлачището ще тръгне отново", каза собственичката на дома.

Правят обходен път към махалите, но това е временно решение, посочи тя. През зимата пътищата се разчистват, но изкачването до Горово е трудно, защото самият път е лош, водата се стича по него, замръзва и всичко се заледява, няма поддръжка, разказа Елева.

В селото има магазин, където все още имат и хранителни продукти. Хората нямат лекарства и всеки си поръчва откъдето може. "Ако се наложи да дойде линейка, ще е много трудно", признават жителите на Горово. За лекар се ходи до Смилян или Смолян.

Свлачището ни притеснява, но повече се притеснявам за заради целия път, защото е в лошо състояние, ние сме на 12 км от Смилян и всички сме над 60 - 70 години и с болести, признава възрастен жител на селото.