В района на плаж "Алепу" имало свлачище, което било неактивно, но през 2015 г. в горната част на терена започнали сондажни работи, чиято цел била да го активират. Това твърдение изрази пред БНТ Спас Узунов от фондация "Биоразнообразие".

Припомняме, по документи мащабната постройка на плажа по документи е укрепителна стена, която трябва да предпазва брега от активирало се свлачище. Визията обаче напомня на новостроящ се хотел. Заради гражданско недоволство вчера беше извършена проверка от институциите на място, при която обаче не бяха установени нарушения.

Узунов твърди, че се е целяло активиране на свлачището, за да бъде направена подпорната стена и до нея хотел.

Проверяват 4-етажна конструкция на плаж "Алепу"
Обновена

Проверяват 4-етажна конструкция на плаж "Алепу"

След първоначалния оглед не са установени решения

"Това, което виждаме в момента, въпреки че по документи може да бъде изкарано всичко - включително буркан със зелен фасул, примерно, всъщност е бъдещото ваканционно селище. Част от тази постройка естествено изпълнява функцията на брегоукрепително съоръжение, но предната част на тази постройка за мен ще бъде бъдещият хотел", коментира той.

По негови думи това най-лесно може да се провери, като се види дали във вътрешната част на конструкцията има стълбище и асансьор.

Действително вторият етап от строителството предвижда изграждането на хотел, който ще се намира още по-близо до брега.

В началото на пътя вече е поставена бариера, а пред обекта има шезлонги и чадъри, които според концесионера ще бъдат безплатни за летовниците. Не е ясно обаче как те ще могат да стигат до тях.

Инвеститор строи хотел докато укрепва плаж "Алепу"

Инвеститор строи хотел докато укрепва плаж "Алепу"

Това установи проверка на място