Издирват 4-годишно дете, изгубило се в гориста местност край Радомир, съобщава БТА.

Сигналът е постъпил в 15:00 часа днес на телефон 112.

Според данните детето е от украински произход.

Впоследствие стана ясно, че за часове полицията е успяла да открие изгубилото се момченце. В издирването се включиха и доброволци.

По предварителни данни детето се е загубило, докато родителите му палели свещ в църква, съобщава БНТ.

С хеликоптер, дронове и кучета дирят изгубеното момче в Перник
Обновена

С хеликоптер, дронове и кучета дирят изгубеното момче в Перник

Образувано от разследване за отвличане

Впоследствие от полицията съобщиха, че издирването е продължило близо три часа, като в него са се включили полицаи, пожарникари, служители на "Гранична полиция" и местни доброволци, оборудвани с термокамери. В огледа на района са използвани и два дрона.

Момченцето е открито в добро здравословно състояние и е откарано в болница, където е придружено от родителите си. Вътрешният министър Калин Стоянов заяви, че щастливата развръзка е в резултат на бързата и професионална реакция на всички институции.

Детето е открито на около три километра от мястото, за което е било съобщено. Министърът поздрави всички, участвали в спасителните действия.

"Въпреки че условията по издирването бяха тежки, взехме правилните решения и всички институции работиха в синхрон", посочи той. По негови думи при подобни случаи най-важни са първите няколко часа и от изключително значение е да бъдат предприети бързи и адекватни действия.