По време на учебен час тази сутрин в Математическата гимназия в Пазарджик са се откъртили над 4 кв. м от тавана, предаде БНР.

Две деца на 15 години са с травми по краката и лицето. Целият клас е освободен от учебни занятия. Инцидентът е станал в осми "Б" клас по време на час по английски език.

Срутеният таван е паднал върху учениците от първите чинове. На две от децата е оказана спешна медицинска помощ. Те са с наранени крака и охлузвания по лицата. Според лекари учениците са с леки травми.

Назначено им е домашно лечение. Кметът на Пазарджик Иван Евстатиев, който се отзова на мястото на инцидента, обвини ръководството на гимназията, че несъобразно е използвало делегирания си бюджет.

Ремонт на сградата, която се обитава и от гимназия "Иван Аксаков", не е правен от години. Преди четири години средства от проект "Красива България" бяха вложени само във фасадната част и покрива, който отново е протекъл.

Със средства от бюджетния резерв старите тавани отново ще бъдат укрепени. За обезопасяването на сградата ще се търсят средства и от Правителствената комисия за бедствия, аварии и катастрофи.