Задържаха телефонен измамник, взел 46 000 лева от майка и син в Айтос, съобщиха от ОДМВР-Бургас.

Случаят е от 3 август, когато около 13:15 часа в РУ-Айтос е подаден сигнал за извършена телефонна измама спрямо майка и син - на 75 и 52 години.

Потърпевшите са обяснили, че към 11:30 часа на домашния телефон получили обаждане от мъж, представил се за служител на "Енергото", който се поинтересувал колко човека има в жилището към момента, както и за мобилните им номера. Малко по-късно айтозлиите получили телефонни обаждания от мъже, представили се за служители от Първо Районно управление - Бургас, които заявили, че работят по задържането на мигранти, извършващи домови кражби, като поискали съдействие. Непознатите накарали сина и майката да им предадат сумата от общо 46 000 лв.

По-късно 75-годишната жена дала исканите пари на мъж, управлявал лек автомобил с хасковска регистрация, който спрял пред дома на айтозлиите.

В резултат на предприетите полицейски действия е установен извършителят на деянието - 27-годишен мъж от старозагорското село Калитиново, който направил пълни самопризнания и възстановил част от паричната в размер на 2 550 лв.

Той е задържан за срок до 72 часа. Работата по случая продължава.

Ало измамници ошушкаха възрастна жена от Костенец

Ало измамници ошушкаха възрастна жена от Костенец

Полицията горещо апелира: Не давайте пари, поискани по телефона от непознати!