Тежка катастрофа на пътя Кубрат - Русе отне живота на 14-годишно момиче тази нощ, съобщи МВР, цитирано от БТА.

Сигналът за инцидента е получен около 22:35 часа на 19 май. Установено, че в посока Русе - Кубрат се е движел лек автомобил БМВ, управляван от 34-годишен мъж. В колата се возят съпругата му и двете им деца на 8 и 4 години. Зад него се е движел лек автомобил "Ауди А4", управляван от 20-годишен водач. В колата на предната седалка се вози 23-годишен младеж, а на задната седалка - 14-годишното момиче и две момчета на 15 и 16 години.

Водачът на автомобила "Ауди" предприема изпреварване, докато в насрещното се движи лека кола "Мазда", управлявана от турски гражданин и с возещи се трима души от село Сеслав.

Автомобилът "Ауди" първоначално се удря в предната лява част на автомобила "Мазда", след което в задната лява част на БМВ-то, излиза от пътя и се преобръща по таван.

Пробите на тримата водачи за употреба на алкохол за отрицателни. На място е загинало возещото се на задната седалка в катастрофиралата кола "Ауди" 14-годишно момиче. Останалите от колата са настанени в болници в Разград и Русе с временна опасност за живота. По случая се води досъдебно производство.

19-годишен причини катастрофа с жертва и петима ранени край Пазарджик

19-годишен причини катастрофа с жертва и петима ранени край Пазарджик

Младият водач е в болница под полицейска охрана