Тежка катастрофа затвори "Коматевско шосе" в посока Централна гара в Пловдив. Кола се е забила в стълб, като автомобилът е почти разполовен, предаде БНТ.

Инцидентът е станал късно вечерта, като според очевидци шофьорът е бил ранен, но в съзнание при пристигането на полиция и Спешна помощ. Той е откаран в болница.

Все още не са ясни причините за инцидента, който затвори "Коматевско шосе" в лентата на инцидента до приключване на огледа от органите на реда.

По информация на Нова телевизия шофьорът е в тежко състояние. По първоначални данни автомобилът се е движел с висока скорост и е излязъл от пътното платно.

Наложило се е пожарникари да режат колата, за да извадят водача.

По-късно обществената телевизия съобщи, че той е починал в лечебното заведение. Въпреки усилията на лекарите е починал час и половина, след като бил докаран в болницата.

Шофьорът е бил 20-годишен и е имал само година и половина стаж зад волана. Сигнал за инцидента е подаден на тел 112 малко след 22 часа. Заради високата скорост автомобилът буквално се е усукал около стълба, в който се ударил. Колата била смачкана до неузнаваемост.

По случая е образувано досъдебно производство. За момента няма данни дали загиналият младеж е шофирал след употреба на алкохол и наркотици.

Припомняме, че през май месец стана друга тежка катастрофа в Пловдив, когато 21-годишен шофьор, движейки се с голяма скорост, навлез с джип във велоалеята между двете ленти на булевард "Руски" в града, в близост до кръстовището с бул. "Шести септември". При катастрофата починаха шофьорът е 20-годишна пътничка, която се е возила на предната седална на джипа, който се е движел с над 150 км/час.

Бус се вряза в тир и затапи пътя към Дунав мост - Русе

Бус се вряза в тир и затапи пътя към Дунав мост - Русе

Водачът на буса е пострадал