Битката с възникналите пожари в област Хасково е продължила цяла нощ. И към момента огнеборците се борят с огнената стихия.

И днес 35 военни и техника от състава на Сухопътните войски се включиха в гасенето на пожара край село Маточина, община Свиленград. Военнослужещите гасят пожар на фронт от 4 км. 

Припомняме, късно снощи, 17 август, на територията на област Хасково се разразиха нови 4 огнища.

Нов пожар в Тополовградско

Нов пожар в Тополовградско

Има съмнения, че е умишлен

Няма опасност за жителите на населението места в района на пожарите.

Вече втори ден пожарникарите не могат да локализират пожара между селата Маточина и Варник. Бедствието е обхванало близо 2 000 дка земя. Причината за пожара най-вероятно е почистването на пасища или инцидент, възникнал след работа с тежка селскостопанска техника. Пожарите са на метри от границата ни с Турция, информира bTV.

Премиерът гаси пожар край Хасково

Премиерът гаси пожар край Хасково

Уточнени бяха действията

Пожар отново се е разразил и край село Сакарци. Припомняме, бедствието е района, както и пожарите край Ивайловград и село Черничино, бяха потушени вчера. Възникна пожар обаче в гората над село Княжево. По първоначална информация се предполага, че бедствието е причинени умишлено.

Припомняме, че днес в страната отново има висок риск от възникването на пожари. Най-голяма вероятност за пожаи има в югоизточните райони на страната, както и в част от Западна България.

Очаква ни слънчев ден

Очаква ни слънчев ден

Захлаждането идва в понеделник