Полицейски автомобил е участвал в катастрофа на АМ "Тракия".

Инцидентът е станал в района на Казичене, малко след 7 часа тази сутрин, на влизане в столицата.

По непотвърдена информация полицейският автомобил е участвал в гонка. В преследваната кола са открити десетима нелегални мигранти.

По информация на Нова телевизия има и пострадал полицейски служител.

На този етап няма официална информация случилото се, очакват се подробности за инцидента.

Заловиха група от 13 мигранти в София

Заловиха група от 13 мигранти в София

Те са хванати на околовръстния път в столицата

Припомняме, че в последните седмици зачестяват инцидентите с автомобили, превозващи нелегални мигранти в страната. Последният такъв случай е отново от София - преди десетина дни, когато водач на луксозен автомобил с мигранти опита да блъсне патрул на "Пътна полиция" и избяга от местопроизшествието - близо до Мировяне.

Засиленият мигрантски поток и в западните части на страната се случва и след два сериозни инцидента в Източна България, при които загинаха трима служители на реда - двама полицаи в Бургас и един граничен полицаи на самата ограда към Турция.

Оградата по границата с Турция - що е то?

Оградата по границата с Турция - що е то?

Според Валери Симеонов България трябва да се гордее с това съоръжение

По-късно от УМБАЛ "Св. Анна" съобщиха, че служителят на реда се оперира по спешност, като потвърдиха, че е пострадал при катастрофа с мигранти тази сутрин. Състоянието му е тежко. Той е с тежка черепно-мозъчно травма. Има опасност за живота му.

В болницата са били докарани и трима ранени мигранти и шофьорът на микробуса, в който те са били превозвани. Извършени са им изследвания и диагностика. Шофьорът е на 43 г. и е с "остър хирургичен корем." Хоспитализиран в Клиниката по хирургия на лечебното заведение. Там е настанен и единият мигрант, който е с фрактура на бедро. Другите двама са настанени в Клиниката по неврохирургия. Единият е със скалпова рана, а другият е с травма на шията.

От ВМА информираха, че в Спешното отделение на болницата също е докаран чуждестранен гражданин, пострадал инцидента. Той е с нараняване в областта на главата и в момента му се правят необходимите изследвания за установяване на обективното му състояние.

Малко след 11.30 ч. от АПИ съобщиха, че се въвежда обходен маршрут за тежтоковарния трафик в посока София поради ограничения участък от Софийския околовръстен път при Казичене между п.в. "Цариградско шосе" и разклона за Казичене. Обходният маршрут за тежкотоварния трафик в посока София преминава: от п.в. "Вакарел" на АМ "Тракия" по път I-8 Вакарел - Нови хан - път III-105 Нови хан - Елин Пелин - път III-6002 Елин Пелин - Мусачево и път I-6 Долни Богоров.

Трафикът се регулира от екипи на "Пътна полиция".

По-късно от болницата съобщиха, че операцията на пострадалия полицай е приключила. Той е настанен в реанимация и ще прекара следващите 24 часа в медикаментозна кома. От лечебното заведение, уточняват, че състоянието му остава тежко, заради получената черепно-мозъчна травма и има опасност за живота му.