Трима са загинали при катастрофи на АМ "Тракия", в района на Вакарел, съобщиха от МВР. В продължение на часове бе затворена се за движение АМ "Тракия", в района на Вакарел, посока София. Обходният маршрут бе по път I -8 Вакарел-Нови хан. Трафикът бе възстановен в 15.00 часа. 

Тази сутрин ТИР и лека кола паднаха от виадукта. Загинали са шофьорите им. Пътничка от лекия автомобил бе откарана в болница в тежко състояние.

Третият загинал е водачът на лек автомобил, който е попаднал във верижната катастрофа. Има пострадали, които са транспортирани в болница. Огледът на полицаите продължава, както и дейността по установяване на причините за инцидентите. Образувано е досъдебно производство.

По първоначални данни ТИР и лек автомобил са паднали от виадукта.

Към 09:30 от АПИ съобщиха, че временно е ограничено движението при км 24 до км 21 по АМ "Тракия" в посока София /след разклона за Вакарел/, поради гъста мъгла. Шофьорите да се движат със съобразена скорост и повишено внимание по обходен маршрут по път I-8 Вакарел-Нови хан-София.
Движението е двупосочно в една лента при км 26 на АМ "Тракия", преди разклона за Вакарел, в посока София, поради пътнотранспортно произшествие, уточниха от Пътната агенция.

Първоначално за катастрофата бе съобщено за загинал мъж и жена в тежко състояние, както и за пострадали. Малко по-късно говорителят на ОД МВР-София Мариола Маркова съобщи пред bTV, че и жената е починала.

Мъгла, а не заледяване причинило катастрофата на „Тракия”, убеждава Павлова

Мъгла, а не заледяване причинило катастрофата на „Тракия”, убеждава Павлова

Държавата е готова за зимното почистване

Шестима пострадали са транспортирани в столичната Окръжна болница - УМБАЛ "Св. Анна" - София АД към 09:00 часа. Това съобщиха от лечебното заведение. Пострадалите са четирима мъже и две жени. Един от мъжете е починал още преди да бъде транспортиран до болницата.

От МВР уточниха, че сигналът за пътен инцидент на 21 км, в района на Вакарел, посока София е подаден в 6.30 часа тази сутрин

На мястото има и верижна катастрофа - по първоначални данни са се ударили четири автомобила. Пътни полицаи и екипи на Спешна помощ са на мястото на инцидента.

Огледът продължава няколко часа. От МВР уверяват, че изясняват причините, довели до два инцидента на магистралата, при които загинаха трима души, а други петима пострадаха и са настанени в болница за лечение.

От Агенция "Пътна инфраструктура" информират, че в района на Вакарел тази сутрин е имало гъста мъгла и видимост между 20 и 50 метра.