В българското село Синеморец е намерен скафандър от руския патрулен кораб "Сергей Котов", който Украйна унищожи в Черно море тази пролет.

Това писа УНИАН.

Според Burgaslife участниците в акцията за почистване на крайбрежието са намерили неопренов костюм с надписи "PC" и "Sergei Kotov" на плажа Листи. Според Драгомира Раева, участник в събитието, първоначално хората помислили, че на брега е изхвърлено тяло.

Търсене в интернет показало, че са намерили костюм от руски патрулен кораб, който Украйна потопи с помощта на дронове през март тази година.

Това се е случило на стотици километри от Крим на плажа в Синеморец. На плажа е бил открит и турски варел с моторно масло.

Както УНИАН съобщи по-рано, през нощта на 5 март специално подразделение на украинската разузнавателна служба Group 13 съвместно с украинските военноморски сили проведе операция за унищожаване на руския патрулен кораб "Сергей Котов".

Лондон: Водите край Крим вече не са сигурни за руския флот

Лондон: Водите край Крим вече не са сигурни за руския флот

Последният потопен кораб е на по-малко от две години

Известно е, че нашествениците са го спуснали на вода едва през 2022 г., но вече са го използвали в пълномащабна война срещу Украйна. Беше съобщено, че на борда на кораба може да има боен хеликоптер.

По-късно разузнавателната агенция съобщи, че при нападението са убити 7 руски военни, а най-малко 27 други са ранени.