Невъзможно се оказва движението по околовръстното шосе на София в посока от "Люлин" към "Младост". Всички превозни средства попадат в огромна задръстване - в час пик час и половина отне придвижването от "Люлин" до "Горнобански път".

По непотвърдена официално информация е блокиран района на резиденция "Бояна", където се провежда Националното съвещание на Прокуратурата на Република България, свикано от главния прокурор Иван Гешев с анонсирана тема "Отстояване на независимостта на българската прокуратура с оглед предотвратяване на риска от тежко нарушение на върховенството на закона съгласно чл. 7 от Договора за Европейския съюз".

Пътници и шофьори са изнервени, тъй като се оказват блокирани, а няма и обиколни маршрути, по които да се измъкнат от капана на задръстването.

Протестиращи се бяха заканили около 10 часа да отидат пред резиденцията, за да изкажат недоволството си и недоверието си към главния прокурор Иван Гешев. Едно от исканията на протеста е именно неговата оставка. На място обаче има няколко десетки протестиращи и много повече полицаи, които охраняват мероприятието и района.

Гражданите, които са решили да ползват градския транспорт или пътуват с такси, се оказват в по-добра позиция, тъй като могат да слязат и да продължат пътя си пеш по Околовръстното на столицата.