Траурни агенции в Сливен искат смяната управителя на общинската фирма "Гробищни паркове" Веселина Казакова. Недоволството им идва от това, че договорът на фирмата се удължи с още три години, предаде БНР.

Един от управителите на една от траурните агенции, Христо Кабранов, посочи лошото състояние на инфраструктурата на гробищните паркове, особено на Новоселски и Клуцохорски, като подчерта, че в тези паркове има множество изпочупени надгробни плочи, порутена е външната ограда на Новоселски, липса дневна охрана и контрол на служителите.

Кабранов заяви, че в прокуратурата има подаден сигнал срещу парковете за извършени погребения на хора починали в чужбина без издаден смъртен акт от местни здравни заведения.

Кметът на Сливен Стефан Радев каза, че към момента сигнали срещу служители на "Озеленяване и гробищни паркове" не са подавани в общината. Той обясни, че ако има подадени сигнали до някоя институция, трябва да се изчака проверка от тяхна страна и тогава, по думите на кмета, ще се правят промени. Той бе категоричен, че засега правилата за гробищните паркове ще останат такива, каквито са разписани в нормативните актове на Общината.

Със сигнал в прокуратурата "Гробищни паркове" в София прекратяват търговията с камъни, пръст и кости

Със сигнал в прокуратурата "Гробищни паркове" в София прекратяват търговията с камъни, пръст и кости

Цената на място в Централни гробища е десетки пъти повече от посочената в наредбата