Трети ден две деца се издирват от спасители и доброволци без резултат на две места в България.

Все още не е открито изчезналото 3-годишно дете, което се загуби в гората край село Смирненски. Спасителната операция започна в понеделник.

Малкият Мохамед е в неизвестност вече над 50 часа. Детето е било заедно със семейството и още около 60 други, разположени в катун край селото. Те идвали всяка година от Търговище, за да берат липа.

В издирването на детето участват полиция, пожарна, „Гражданска защита”, горски служители, близки на детето и над 100 доброволци. Използват се и термокамери, а днес дрон е облетя част от гората над селото. Горските масиви обаче са близо 15 000 декара.

Полицейско разследване върви паралелно със спасителната акция, като не се изключват всички възможни версии. Самото издирване е затруднено заради терена – множество паднали и отсечени дървета.

Трети ден без резултат е издирването и на 9-годишното дете от карловското село Богдан. То изчезна, докато е пасяло стадо заедно с майка си.

В издирването се включили кметът на селото, полицаи с кучета, десетки доброволци и специализирана техника. Периметърът на издирването е разширен.