Вече трети ден голяма част от град Свищов е без вода заради авария,  причинена от спукан довеждащ водопровод.

Аварията вече е отстранена и до два часа ще бъде възстановено водоснабдяването на Свищов и съседните села Вардим и Ореш. Това съобщи кметът на крайдунавския град Станислав Благов, цитиран от БиТиВи.

Повредата в т. нар. "довеждащ водопровод" от кладенец край село Вардим, възникнала миналата събота, бе открита на четириметрова дълбочина в неделя, което допълнително е затруднило ремонтните работи.

Според уверенията на ръководството на местното водоснабдително дружество, най-напред вода ще имат жителите на ниските части в града, а в следващите часове ще бъде възстановено водоподаването и в жилищните квартали по високите части.

Със заповед на кмета от днес не работят пет детски градини - "Радост" и "Васил Левски" и обединените детски заведения "Чиполино" ,"Детски свят" и "Слънчо". Отворени остават само ЦДГ "Калина Малина" и Оздравителната детска градина.

В града вали обилен сняг, но всички централни улици в града са почистени и опесъчени. Няма повреди в електрозахранването, както и изолирани поради навявания селища в общината, информираха от кметската администрация.