Полицията приключи с проверките на безнадзорните чанти, изоставен на метростанция "СУ "Св. Климент Охридски" и в района на площад "Възраждане".

След подаден сигнал за безнадзорен багаж около 11 часа екипи на полицията бяха насочени към метространцията "СУ "Св. Климент Охридски". Служители на реда предприели действия по процедура за извършване на проверка. До приключването на проверката, мотрисите преминаваха транзитно през станцията, а чакащите пътници бяха временно изведени. В хода на проверката е установено, че в багажа е имало канцеларски материали. Собственикът на чантата се появил на място и припознал багажа си.

В 11.26 ч. редовното движение на метростанция "СУ Климент Охридски" беше вече възстановено.

Междувременно забравен багаж беше открит и в мотриса на трамвая около площад "Възраждане". Става въпрос за една трамвайните линии № 3, 8 или 10.

Пътниците от трамвая са били свалени от превозното средство, а самата мотриса е била изведена в глуха улица, където е протекла проверката на забравения багаж. Заради забравения куфар беше отклонено движението на трамвайните линии № 3, 8 и 10 на площад Възраждане. Те бяха отклонени покрай абонаментните бюра.

В хода на проверката полицаите установили, че куфарът е празен. Движението на трамвая е възобновено.