Над 200 местни жители от уязвими групи в Троян ще получат хранителни продукти от Община Троян. Те са предоставени от Областния съвет на БЧК в Ловеч, предаде БНР.

Припомняме, че преди дни стана ясно, че БЧК започва днес раздаването на хранителни продукти от ЕС за софиянци, които са с ниски доходи. До 16 април 2020 г. индивидуални пакети с 16 хранителни продукти от първа необходимост ще получат 1098 уязвими жители на столицата, допълнително включени в списъците, изготвени от Агенцията за социално подпомагане.

Продуктите за Троян са предназначени за самотно живеещи възрастни над 65 г. и лица с увреждания получаващи здравно-социални услуги по проект "Патронажна грижа в Община Троян", възрастни с трайни увреждания в невъзможност за самообслужване, хора получаващи топъл обяд и лица поставени под карантина във връзка с Covid-19.

БЧК започна раздаването на хранителни продукти от ЕС за софиянци

БЧК започна раздаването на хранителни продукти от ЕС за софиянци

Раздаването е от 8 до 16 април

В акцията при разтоварване на хранителните продукти са се включили доброволци от "Доброволно формирование" в Троян.

Пакетите с храни са по 30 кг и съдържат: олио, брашно, ориз, леща, спагети, кутии консерви с лютеница, зелен фасул, домати, грах, гювеч, конфитюр, говеждо месо, херинга и пиле фрикасе.

Предаването на пакетите с храни ще се извършва безконтактно, при спазване на противоепидемичните мерки във връзка с разпространението на Covid-19.