Митнически служители откриха недекларирана валута в размер на 2 118 831 лева при проверки на два излизащи от страната товарни автомобила на ГКПП "Капитан Андреево".

 

Влекач с полуремарке с турска регистрация пристига на граничния пункт на 1 януари, като пътува от Нидерландия през България за Турция. При проверка, включително с рентгенова апаратура, митничарите намират 9 полиетиленови плика с пачки евро и норвежки крони. Парите са открити между декоративната кора зад леглото в шофьорската кабина, както и в задната стена.

 

Други два пика с норвежки крони са установени в пластмасов куфар с инструменти. Общата открита недекларирана валута е в размер на 4 737 550 норвежки крони и 225 150 евро, които се равняват на 1 321 657 лева.

 

Другият товарен автомобил пристига на "Капитан Андреево" на 26 декември и пътува от Великобритания за Турция. При проверка митничарите откриват пакети с пачки британски и шотландски паунди. Парите са били скрити зад метални алуминиеви профили, намиращи се в предната част на полуремаркето. Общата сума недекларирана валута е в размер на 358 440 британски и 360 шотландски паунда равняващи се на 797 174 лева.

 

Двамата шофьори са турски граждани и са привлечени като обвиняеми. Образувани са две бързи производства, по едно за всеки един водач, под надзора на Районна прокуратура -Хасково.