През декември месец е постъпил сигнал за конфликт в семейството в Перник, в което вчера "домашния конфликт" завърши със смъртен случай.

Това стана ясно на брифинг на МВР и прокуратурата тази сутрин.

Декември месец е издадена забрана на Димитър Димитров да доближава на повече от 50 метра апартамента, където живее съпругата му. На жената е предоставена и защита от домашно насилие - в какво се изразява тази защита не стана ясно. Наложена му е била глоба, обясни и Албена Стоилова, говорител на Пернишката прокуратура.

Към момента обвиняемият Димитров се е възползва от правото си да не дава обяснения, но на място пред близки заявил, че не е извършил убийството.

Самият Димитров е имал газов пистолет, но той му е отнет и е даден за техническа експертиза. При самото убийство вчера няма данни да е използван пистолет, по трупа са констатирани множество травматични увреждания и кръв. Очаква се обаче аутопсията да посочи по-конкретно причините за смъртта.

От брифинга стана ясно, че преди около две години Димитров е правил няколко опита за самоубийство.

Смърт след домашно насилие в Перник
Обновена

Смърт след домашно насилие в Перник

Мъж е намушкал смъртоносно съпругата си, която е имала ограничителна заповед срещу него

По информация на Нова телевизия, която е разговаряла с бащата на убитата Анита, неговият зет му се обажда с думите, че "нещо лошо се е случило" в ранните часове на съботния ден. Децата били видели всичко. По думите на бащата през годините в семейството е имало много скандали и насилие, а съпругът е пиел и не се е контролирал. Анита преди два месеца се е върнала да живее при него. Бащата потвърждава за заплахи за самоубийство от страна на зет си.

За извършеното вчера убийство на 43-годишна жена в Перник има две основни версии - патологична ревност и спор за пари, обяви по-късно директорът на МВР-Перник Павел Млеканов.

"Версиите са няколко. Една по една ще бъдат изчистени, но в основата стои алкохолът", каза ст. комисар Павел Млеканов.