Ученици от математическата гимназия в София излязоха в защита на директора. Не ни пипайте директора, Стоянов е директорът на математическата, искаме Стоянов - бяха само част от плакатите, които деца, родители и учители носеха. Около 50-ина души се събраха на мястото на протеста. Толерантен човек, така Таня Баладжанова, учител по литература в СМГ, определи началника си. Няма по-толерантен директор, убедена е тя.

Поискаха оставката на директора на СМГ

Поискаха оставката на директора на СМГ

Причината е уволнението на математичката Петя Тодорова

По отношение на скандала с освободената си колежка, Баладжанова смята, че това са трудово правни отношения, които не трябва да се решават в медиите.

Защитниците на директора Стоянов не са против уволнената преподавателка. Мария Петрова е съпруга на зам.-директора на СМГ и е категорична, че Стоянов трябва да остане начело на школото. Той е безкрайно добър човек, изтъкна тя. Забраняваме ви да подавате оставка, обърна се Петрова към директора. Вие сте абсолютно чист в тази ситуация, заяви тя.

Протестиращи преподаватели разказаха, че до този момент Стоянов ги спирал да излязат в негова защита. Съюзът на математиците също застава зад директора. Без гръбнака господин Стоянов, няма злато за България, подчерта Петрова. В този казус важни са децата, категорични са защитниците на директора.

Директорът на СМГ ще бъде санкциониран, увери зам.-просветният министър

Директорът на СМГ ще бъде санкциониран, увери зам.-просветният министър

Работата на директорите е да обединяват, а не да разединяват

Несправедливост щяло да е дисциплинарното уволнение на Стоянов.

Това ще е поредният случай, в който крадецът вика "дръжте крадеца", подчерта Петрова.

Протестиращите поискаха и оставка на шефа на Регионалния инспекторат Ваня Кастрева.

В протеста взеха участие и родители на деца, които учат в Столичната математическа гимназия. Александър Караиванов сподели, че директорът е подобрил училището - подобрил е материалната база, а и е много обичан от децата. Изцяло заставам зад него, заяви той.

Караиванов изрази съжаление, че много лесно се очерня човек в България, но бе категоричен, че няма да оставят такава несправедливост да продължи.