Две от трите заразени с коронавирус учителки от детската градина в София са били в Сърница миналата седмица. Това стана ясно от думите на шефа на столичното РЗИ Данчо Пенчев, който тази сутрин дойде на посещение в ДГ 50 в район "Възраждане". Той не скри недоволството си от това, че учителките не са се съобразили с препоръките да не се посещава района на Доспат и Сърница.

Засега епидемиологичната пътека не е установена, но ще се направи изследване. Не е събрана информация и за контактни. Целият персонал ще се тества в рамките на днешния ден. Това са около 49 души.

Двете групи, в които са работили учителките, днес ще останат затворени и няма да приемат деца. В тях е имало 10 и 15 деца. Останалите групи от детската градина ще работи. Ако се открият обаче още положителни сред персонала на градината, то цялата ще бъде затворена.

От утре ще се въведе строг филтър при приемане на децата.

Три учителки в детска градина в София положителни за COVID-19

Три учителки в детска градина в София положителни за COVID-19

Ще се тества персонала на цялата детска градина

Припомняме, детските градини в София отвориха на 26 май, като част от разпускането на мерките срещу разпространението на коронавируса в България. В страна разрешение за отваряне на детските градини бе дадено от 22 май.