След повече от 10 години чакане улица "Възрожденска" в Благоевград вече е с нов облик. Самата улица започва при разклонението с улица "Ветрен" и след 142 метра улица "Възрожденска" свършва в нищото, съобщи БНТ.

Спорната улица в четвърти микрорайон е изцяло ремонтирана, но за жалост на жителите в квартала, на пътя на "Възрожденска" застава частен имот.

"Улицата не завършва в частен имот, но граничи с частен имот. Изпълняваме това, което е по проект", обясни директорът на дирекция "Планиране и инвестиционна дейност, строителство и екология" в община Благоевград - инж. Венелин Трошанов.

От месеци се водят преговори със собствениците на частния имот, за изход от ситуацията.

Благоустрояването на улица "Възрожденска", която се намира в близост до Югозападния университет, включва изграждане на подпорни стени, полагане на ВиК-мрежа, пътна настилка, улично осветление и изграждане на подпорна стена.

През 2018 година в началото на улица "Възрожденска" бе изградена подпорна стена, оказва се обаче две години по-късно подпорната стена 50% от нея е в частния имот.

Преди три години жителите на благоевградския квартал "Освобождение" изразиха негодуванието си от липсата на асфалтирана улица, осветление и детска площадка. Днес с направените подобрения за стотици хиляди левове те отново изразиха недоволство.

Инвестициите за благоустрояването на улица "Възрожденска" до сега възлизат на над половин милион лева. Въпреки това улицата е без изход.