Единната стратегия за буферни паркинги е едно от ефективните решения за справяне с опашките от тежкотоварни автомобили по границата. Около това мнение се обединиха заместник-министърът на транспорта Николай Найденов и представители на ресорните институции на среща във Видин.

Разговорите са продължение на инициативата на транспортния министър за предприемане на мерки за облекчаване на трафика на граничните контролно-пропускателни пунктове.

Предложението за единна стратегия е представено за разглеждане от Междуведомствения съвет, който координира работата на граничните пунктове. В него ще се включат и представители на отговорните агенции и дирекции, които имат пряко отношение към ГКПП-тата.

Увеличава се опашката от тирове на "Дунав мост 2"

Увеличава се опашката от тирове на "Дунав мост 2"

Колоната вече е 20 км

Министерството на външните работи ще изпрати нота до румънската страна за изпълнение на поетите ангажименти по подписаното Споразумение между правителствата на двете страни за съвместен контрол за преминаване на границата.

Сред останалите предложения за облекчаване на трафика на "Дунав мост" при Видин е отварянето на странични коридори, въвеждане на електронна система за насочване на камионите от буферните паркинги към граничния пункт, промяна на местоположението на центъра за фитосанитарен контрол, отклоняване на колоната с тежкотоварни автомобили между съседни села, пускане на фериботна линия и други.