Почти денонощие шофьори чакат на граничния пункт с Румъния на "Дунав мост 2" при Видин. Трафикът е засилен заради затварянето за ремонт на Прохода на Републиката. Пътуващите от южната част на страната към северната граница се насочват основно към Видин, съобщи БНТ.

Припомняме, вчера опашката от тежкотоварни камиони беше с дължина 17 км.

Обстановката остава затруднена, и в последните часове на околовръстния път се е образувала опашка от 20 км с колона от товарни автомобили. Затруднено е движението за всички превозни средства.

С по час на километър се придвижват товарните автомобили към граничния пункт. Една от причините е засиленият трафик, който се е увеличил с 15% само от миналата година. Засилен е и контролът на румънска територия заради COVID ситуацията и проверките заради опити за нелегален трафик на мигранти. Там има и кантар, през който минават тировете, а той е само един.

На румънска територия има и ремонт на пътя преди самия мост.

Предполага се, че една от причините за голямата опашка е затвореният за ремонт Проход на Републиката. Властите препоръчват като алтернатива преминаването през "Дунав мост" при Русе, където опашката не е толкова голяма.

Заради натоварен трафик в посока "Дунав мост 2" се препоръчва ползването на Ришкия и Котленския проходи

Заради натоварен трафик в посока "Дунав мост 2" се препоръчва ползването на Ришкия и Котленския проходи

Колоната от товарни автомобили е около 12 км