Общо в 70 училища и 77 детски градини в София това лято се правят текущи и основни ремонти. Това заяви Това заяви столичният кмет Йорданка Фандъкова при проверката на строителните дейности във 2-ро СУ "Акад. Емилиян Станев".

Тя отбеляза, че то е последното от общо осем учебни заведения в район "Витоша", където се прави енергийно обновяване.

Фандъкова посочи, че учебната година ще започне със строителни дейности, но увери, че училищният екип е съставен от изключителни професионалисти, които ще осигурят нормалното протичане на учебния процес.

Снимка 632006

Източник: БГНЕС

Кметът обясни, че средствата за цялостното енергийно обновяване са от средствата за приватизация на Столичната община. Извършва се цялостен ремонт на покриви, топлоизолация, хидроизолация, саниране на стените.

Фандъкова увери, че по-голямата част от училищата, които в момента се ремонтират, до 15-септември тези дейности ще приключат.

Тя поясни, че в момента в шест училища се извършват мерки за енергийна ефективност, като там работата ще продължи и след началото на учебната година, но без да се пречи на учебния процес.

Снимка 632004

Източник: БГНЕС

Инвестициите в модернизация и обновяване на училища са точно толкова важни колкото в строителство на училища и детски градини и затова не сме ги спирали, подчерта градоначалникът.

Относно клипа, показващ дете да реди павета в кв. "Княжево", Фандъкова посочи, че институциите са са ангажирали много сериозно. Сезирана е Агенцията за закрила на детето.

Тя подчерта, че най-важното в момента по отношение на въпросния обект е до 15 септември да може да се пусне автомобилното движение в квартала.

Снимка 632003

Източник: БГНЕС