В болницата е бил счупен кракът на бебето, което през април беше прието в лечебно заведение в Благоевград, а излезе оттам с фрактура. Това показва констативен протокол от проверка на Изпълнителна агенция "Медицински надзор", съобщи БНТ. Протоколът е предоставен на националната телевизия след искане по Закона за достъп до обществена информация (ЗДОИ).

На 1 април т.г. момченцето на 26 дни е прието в неонатолгията на болницата с жълтеница. Към 3 часа на 3 април дежурната акушерка му сменяла пелените и при повдигане на крачетата детето изплакало силно. През целия ден то било неспокойно, а около 21 часа дежурната сестра установила, че има отток на дясното бедро. Ден по-късно детето е транспортирано в "Пирогов", а родителите му го посрещнаха с гипсирано краче.

От "Медицински надзор" обясняват, че отток се появява между 12 и 24 часа след фрактурата. Затова се предполага, че крачето бебето е счупено между трети и четвърти април. Не е ясно кой е виновен за това. В кадрите от камерите в неонатологията не се вижда насилие.

Протест пред болницата в Благоевград заради бебето с жълтеница, изписано със счупен крак

Протест пред болницата в Благоевград заради бебето с жълтеница, изписано със счупен крак

Майката на детето възнамерява да съди лечебното заведение