Точно една седмица след жестокото нападение над д-р Филип Филев, днес той дойде на работа в Ботевград. Заради счупените си крака лекарят се движи с инвалидна количка, съобщава botevgrad.com.

"Ще помоля да ми свалят операционната маса на нивото на инвалидната количка и съм готов да оперирам", каза д-р Филев. Той направи преглед на всички отделения как вървят ремонтните работи и други текущи задачи.

"Предприех много непопулярни мерки в управлението на болницата, мотивите за нападението могат да са най-различни", каза директорът на ботевградската болница. Според него ударът, който е получил в главата, е целял неговото убийство.

"Аз съм поел ангажимент към мои приятели да реформирам болницата. Когато това го направя, може и да си тръгна от Ботевград", каза д-р Филев.

Веднага след това д-р Филев беше разпитан от екип местни полицаи. Вече цяла седмица в района на болницата се забелязва засилено полицейско присъствие.

Местните криминалисти работят денонощно за разкриване на престъплението срещу управителя на МБАЛ-Ботевград д-р Филип Филев. До този момент все още няма резултати от разследването. Няколко са версиите, по които работят полицаите.

На този етап обаче те отказват да ги обявят публично. Разпитите и даване на показания за изясняване на престъпното деяние продължават.

В края на миналата седмица кметът на общината Георги Георгиев заяви, че следи хода на разследването. Според него престъплението не е свързано с решенията на общинския съвет да бъдат обявени за продажба обособени части от болницата.