Частично бедствено положение е обявено в община Карлово заради пороя, от който бяха наводнени десетки къщи и улици в понеделник.

Най-много са сигналите в село Дъбене заради река Мъртвица, която излезе от коритото си. До вторник на обед няма пострадали и евакуирани хора. Ситуацията вече постепенно се нормализира. Служителите на пожарната са се отзовали на повече от 30 адреса до 1 часа след полунощ, съобщиха от пловдивската пожарна. Припомняме, хората от селото сами отводняваха цяла нощ домовете си.

В Карловското село Дъбене хората цяла нощ отводняваха домовете си

В Карловското село Дъбене хората цяла нощ отводняваха домовете си

Две реки преляха в Карловско

Кметът на Карлово Емил Кабаиванов присъства на описването на щетите в Дъбене, очакват се и представители на социалното министерство.

Оглежда се как да бъдат възстановени настилки, улици. Има скъсан моста вчера, който трябва да бъде възстановен  с налична техника от района. „Вчера след проливния дъжд пораженията основно бяха в Баня и Дъбене, Карлово в квартал "Сушица" и Каравелово. Има обявено частично бедствено положение, което ще продължи и днес докато не почистим всичко, което е от пороя, наноси, скъсани диги“, каза Кабаиванов.

Градушка колкото орех унищожи градините на село Червен

Градушка колкото орех унищожи градините на село Червен

Водата върви, улиците са реки, каза кметът

В Сопот вчера също падна пороен дъжд и градушка и има поражения върху селскостопанската продукция. Заради лошото време парапланерист се е приземил върху дървета в района на Сопот. В спасяването му са участвали девет души от Планинската спасителна служба. Акцията е приключила успешно.

Градушка колкото орех удари Стара Загора

Градушка колкото орех удари Стара Загора

Очаква се привечер температурите да паднат