Подаването на питейна вода за Лом и селата Замфир, Добри дол, Сливата и Орсоя е възстановено, след като предсрочно бе извършено свързването на новия със стария напорен водопровод в района на Добри дол. Водата е пусната с ниско налягане, което поетапно ще се увеличава, съобщават от общината.

Вода в Лом има в ниската част на града, а късно вечерта и около полунощ - във високата част и горните етажи на жилищните блокове.

Водата от чешмите все още е мътна и с повишено съдържание на хлор, за да се предотвратят зарази, и не се препоръчва за пиене.

В понеделник, 22 октомври, детските ясли, детските градини, млечната кухня и училищата в Лом отново няма да работят, тъй като по предписание на РЗИ-Монтана, с цел опазване здравето на децата и персонала, учебните заведения трябва да бъдат основно дезинфекцирани.

За детските ясли и градини Община Лом е осигурила бутилирана питейна вода, която ще се използва в първите дни, според изискванията на РЗИ.

Общинският кризисен щаб продължава своята работа до отмяна на бедственото положение в понеделник.

Бедствено положение заради безводие в Лом

Бедствено положение заради безводие в Лом

Причината е тежка авария и невъзможност за ремонт на водопровод

5 дни градът остана без вода заради тежка авария и невъзможност за ремонт на тотално компрометиран участък от напорния водопровод в свлачищен район край с. Добри дол.

След денонощна работа, аварийните екипи свързаха новия със стария водонапорен водопровод три дни предсрочно.

Пожарникари помагат на бедстващите без вода в Лом

Пожарникари помагат на бедстващите без вода в Лом

Предислоцирана е специализирана техника от съседните области