Кметът на Ловеч Корнелия Маринова спря вендинг-автоматите за кафе и чай, разположени на открито. Това стана ясно от съобщение на общината от днес.

Кафемашините и автоматите за закуски и напитки, които са на закрито (в административни сгради, в хранителни магазини, в бензиностанции и др.) могат да работят, като се прилагат всички мерки за безопасност и хигиенизиране на автоматите.

Заповедта цели ограничаване на разпространението на коронавируса.

Заповедта гласи:

  1. Да се преустанови предлагането на кафе, топли и студени напитки и други стоки от вендинг-автомати, разположени на открито.
  2. Вендинг-автомати за кафе, топли и студени напитки и стоки на закрито (в административни сгради, в хранителни магазини, в бензиностанции и др.) могат да работят, като се прилагат всички мерки за безопасност и хигиенизиране на автоматите.
  3. На вендинг-автомати с неустановен собственик, както и такива, без издадено разрешение за поставяне се прекъсва електрозахранването и се премахват по принудителен ред от служители на Община Ловеч.

Контролът по изпълнението на заповедта е възложен на Даниел Колев- заместник-кмет на Община Ловеч по строителство, архитектура, градоустройство и екология.