Абонатите на топлофикациите в Плевен, Враца и Бургас може да останат без парно и топла вода през предстоящия отоплителен сезон.
Заради натрупаните задължения към "Булгаргаз" газовата компания е изпратила предупредителни писма до дружествата, че ако не се издължат, ще им спре подаването на природен газ.

Общите задължения на топлофикациите са в размер на около 175 млн. лв., като най-голямата част от тях, близо 125 млн., са на "Топлофикация" София.

Въпросът с подаването на природния газ на столичното дружество засега остава висящ, каза изпълнителният директор на "Булгаргаз" Димитър Гогов, цитиран от БНР.

"Там има един малък нюанс: ние с топлофикационното дружество сме постигнали разбирателство за това как ще бъдат погасявани тези задължения, но все още очакваме становището на принципала на "Топлофикация" София, за да можем да пристъпим към реалното подписване на такова споразумение и да започне тяхното ефективно изплащане", обясни Гогов.

Запитан дали "Топлофикация" София е застрашена от спиране на природния газ, Димитър Гогов заяви: "Ако стигнем до такова споразумение и то започне ефективно да бъде изпълнявано от двете страни, не виждам причина".