Прекъснато и електрозахранването в населените места в Русенска област, без град Русе. Още в 4 часа през нощта бе забранено движението по републиканските пътища в региона, изключения са само местата, в които има ток, съобщи БНТ. Няма сигнали за бедстващи хора. В село Тетово няма и вода.

Вятърът е силен, снежната настилка не е голяма. Очаква се вятърът да стихне следобед и да се премине към почистване на пътищата. Видимостта извън града и в отворените места е почти нулева. Това е причината машините за почистване не могат да работят.

Русе е осветен, но в по-малките населени места няма ток, както и в по-малките квартали.

Пътят между град Мартен и селата Николово и Червена вода също е затворен, съобщи Дарик, позовавайки се на Спасимир Димитров-директор на Дирекция "Обществен ред и сигурност" към Община Русе.

Без ток са и кварталите "Средна кула" и "Долапите", както и град Мартен. В някои населени места, където подаването на вода става с помпи няма и вода. Общо 58 машини почистват града, градският транспорт се движи.

В община Две могили всички населени места са без ток, няма връзка и с мобилния оператор, съобщи за Дарик кметът Божидар Борисов. На много места, където водата се доставя с помпи е спряно и водоподаването. Кметовете на селата се опитват да се спряват със ситуацията.