Живеещите във варненският квартал „Виница" протестират срещу липсата на инфраструктура и пълната незаинтересованост на общинската администрация към проблемите им.

Хората излизат на улицата, тъй като смятат, че след всички досегашни опити това е най-сигурният начин да бъдат чути исканията им, съобщи Нова Телевизия.

Според представители на инициативния комитет от години общината намалява средствата в бюджета си, с които да бъде подобрена средата в квартала.

Жителите недоволстват от разбити улици, опасността от срутване на читалището, честите водопроводни аварии и липса на места в гробищния парк.

„Той е препълнен и всяко погребение се превръща в митинг, ако хората нямат уредено или платено място", допълва Ангел Жеков от инициативния комитет.

Преди по-малко от година в квартала започва полагане на канализация, за която средствата обаче не достигат.

От общинската администрация знаят за готвения протест на жителите и обещаха, че започват спешно разрешаване на проблемите.

След протеста хората започват собствено преброяване на живеещите в квартала. Ако техният брой се окаже достатъчен, те ще подадат документи до общинската администрация за обособяване в самостоятелно кметство.