Варненци настояват за преместване на опасна кучешка градинка.

На редакционната поща на News.bg постъпи сигнал от живущите в район "Одесос" в града относно зелената площ, определена за кучета, на на ул. "Черни връх".

Те посочват, че след инцидент от 24 юли тази година, при който питбул е разкъсал малко куче пред погледите на децата и техните родители, са входирали множество сигнали за премахване или преместване на градинката от това място. От общината обаче са отговорили, че се планира единствено ремонт на въпросната площадка, без да дадат аргументи за отказа да се изгради нова на по-подходящо място, което живущите в района вече дори са намерили и предложили.

Гражданите са категорични, че ремонтът само ще задълбочи вече съществуващия проблем, тъй като според тях проблемът не е в състоянието на площадката, а в местоположението й.

"Входът на тази площадка за разходка на кучета всъщност започва от алеята, по която децата карат колелета и тротинетки. Стопаните и големите кучетата (например добермани и питбули предимно без намордник) изчакват да се освободи площадката точно до и на алеята и по този начин застрашават здравето и живота на децата", посочва се в сигнала.

В близост до градинката има и детска градина.

Варненци са категорични, че не е нормално площадка за разходка на кучета да е разположена до детска площадка, алея за каране на колелета/тротинетки, спортна площадка и детска градина. Те се опасяват, че е въпрос на време да се случи пореден инцидент и питат кой ще поеме отговорност в местната управа, ако пострада дете въпреки подаването на десетки сигнали.