Пътуващ за Варна кораб, превозващ тръби, е ударил потъналия край Румъния Mohammed-Z. Тази сутрин корабът Michael е акостирал във Варна с видими щети по носа, които дават основания да се предположи, че той е претърпял сблъсък с "Mohammed Z", съобщи "24 часа".

Припомняме, че плаващият под танзанийски флаг кораб потъна в ранната сутрин в събота в близост до румънския град Сфънту Георге. Екипажът на Mohammad-Z се състои от 11 души. Осем от тях бяха спасени от търговския кораб Michael.

По-късно БНТ информира, че капитанът на Michael е потвърдил пред българските власти, че именно той е отговорен за инцидента с Mohammed-Z, след който трима души остават в неизвестност. Спасените осем моряци от потъналия кораб са останали в Румъния.

Товарен кораб с 12 души екипаж потъна в Черно море

Товарен кораб с 12 души екипаж потъна в Черно море

Инцидентът е станал в акваторията на Турция по време на буря

Българските власти започват разследване на действията на капитана на кораба, причинил инцидента.

"Корабът тази сутрин беше проверен още при пристигане. Беше установено, че има конструктивни нарушения по носовата част на кораба. По всяка вероятност във връзка с инцидента, претърпян от кораба. Качихме се на борда на кораба и беше установено, че наистина това е корабът, който е участвал в инцидента с кораба Мохамед Зет вчера рано сутринта, в който другият кораб потъва, трима човека са в неизвестност, а останалите 8 души са спасени. Капитанът потвърди, че корабът е участвал в инцидента", съобщи на брифинг к.д.п. Валентин Енчев, директор на "Морска администрация-Варна".