Измерване на телесната температура и дезинфекция на превозните средства ще се извършва за всички влизащи в курортния комплекс "Албена", съобщава БНР.

От комплекса посочват, че стриктно ще се следи за спазването на противоепидемичните мерки както от служителите, така и от гостите. След анализ на главния санитарен инспектор на "Албена" са набелязани всички критични точки, при които има предпоставки за струпване на хора.

От началото на туристическия сезон при влизане на туристите в хотела телесната им температура ще бъде измервана повторно. Ако се установи гост с температура над 37 градуса, той ще бъде отделен в определено за това място, а здравните служби ще бъдат незабавно уведомени.

На рецепциите на хотелите няма да се допускат струпвания. Предвижда се гостите да изчакват реда си във фоайето на разстояние едни от други и да се регистрират един по един.

В ресторантите ще се следи за дезинфекцията на всички хранещи се и ще се осигурява необходимата дистанция между масите.

От обявяването на извънредното положение в страната к.к."Албена" преустанови дейността си, а всички служители и в момента работят дистанционно.