Въвеждат вечерен час и в Костинброд, съобщава БНР.

По данни на Регионалната здравна инспекция - София област в града има четири нови случая на заразени с коронавирус, с което общият брой на заразените е шест. Около 70 души са под карантина. Заболелите се лекуват в болници в София и няма информация за влошаване на състоянието им.

Областният управител Илиан Тодоров призовава гражданите на града да спазват мерките, предприети от правителството, и най-вече социалната изолация.

Кметът на Костинброд Трайко Младенов обясни, че Общинският кризисен щаб е предложил конкретни превантивни мерки, като една от тях е въвеждането на вечерен час в общината. Той ще е в сила от 21.00 до 5.00 часа.

Въвеждат вечерен час и в Панагюрище и Бобов дол

Въвеждат вечерен час и в Панагюрище и Бобов дол

Влиза в сила от 3-ти април

Градоначалникът посочи, че много хора от Костинброд пътуват за работа до София, а и много софиянци работят в големите промишлени предприятия в града. По негови думи това усложнява задачата на общината и налага въвеждането на по-строги мерки.

Припомняме, вчера стана ясно, че се въвежда вечерен час и в Панагюрище и Бобов дол. Преди дни пък мярката беше взета и в Старозагорско.

Миналата седмица стана ясно, че се въведжа вечерен час и в Брезник. Преди дни пък бе съобщено за Чирпан, за Козлодуй и Девин, а също и за Белица и Елин Пелин.