След тригодишно прекъсване, нощният градски транспорт в София се възобновява. Това обяви лидерът на "Спаси София" Борис Бонев.

По думите му се връщат четирите нощни линии, като автобусите ще се движат на интервал от 60 минути. Той поясни, че по предложение на Спаси София ще бъдат промените маршрутите на линии Н3 и Н4 с цел по-добро обслужване на някои големи квартали като Овча купел, Сухата река, Левски, Зона Б-5, Хиподрума и Кривата река.

Бонев посочи, че линиите Н1 (Люлин - Младост) и Н2 (Студентски град - Обеля) се връщат без промени. Общинският съветник подчерта, че следващата година ще предложа нощните автобуси да се движат на интервал от 30 минути, както и създаването на линия до Летище София.

Лидерът на Спаси София заяви, че притежателите на годишни карти за цялата градска мрежа могат да ползват нощния транспорт напълно безплатно. За останалите пътници важи нощната карта от 2 лв., с която прекачванията между отделните линии са безплатни, допълни той.

От Спаси София посочват, че нощният транспорт не само улеснява живота в столицата, но и стимулира и подпомага местния бизнес особено сектори като култура, развлечение, туризъм и ресторантьорство, както и всички компании, които работят с нестандартно работно време.

Според Гергин Борисов връщането на нощните автобуси е отлична новина за жителите и гостите на града, особено предвид поскъпването на таксиметровите услуги.

Щастлив съм, че след години застъпване за идеята, автобусите се връщат. Ние не се отказахме и последователните действия на Спаси София показват, че работим за по-добра София, за комфортен град, където всички живеем добре, независимо от кой квартал сме. Борим се за град, който работи в услуга на гражданите. Убеден съм, че след местните избори ще можем да покажем наистина какво можем и затова смятам, че за София и нейния транспорт предстоят далеч по-добри дни, каза още Борис Бонев.

Припомняме, че нощният транспорт в столицата бе спрян през 2020 година. предвиждаше се той да бъде пуснат отново на 1 юли 2021 г. Възстановяването на нощния транспорт обаче бе отлагане неколкократно.

София остава без нощен транспорт до края на април

София остава без нощен транспорт до края на април

Нощният транспорт трябваше да бъде възстановен на 1 февруари