Отстранена е аварията, прекъснала топлоподаването в част от София. Цяла нощ ремонтират авариралия тръбопровод на столичното парно, който остави без парно и топла вода 4 квартала в южната част на София. Директорът на топлорайон "Земляне" Николай Кювлиев съобщава пред БНТ, че екипите се надяват парно да има навсякъде в 10 часа тази сутрин.

Спукан главен топлопровод е причината за аварията. Всички детски градини работят нормално. Единствено 126-то училище е обявило неучебен ден от вчера, а Втора английска гимназия ще е с намалени часове заради ниски температури в стаите.

Хиляди абонати на "Топлофикация" все още на студено

Хиляди абонати на "Топлофикация" все още на студено

Продължава отстраняването на аварията

24 000 домакинства в Стрелбище, Красно село, Белите брези и Гоце Делчев са засегнати от аварията в района на улица "Дойран". В засегнатите райони има 7 детски градини и 4 училища. Ако температурата в учебните заведения падне под 18 градуса, децата ще бъдат връщани.

"Очакваме до час-два да се нормализира навсякъде отоплението. В детските градини също всичко е в нормални граници и децата могат да отидат спокойно. Надяваме се, че няма да има нови аварии, но топлопроводът е доста стар, ще бъде обследван и вероятно включен за реконструкция", обясни Елизабет Павлова от "Топлофикация - София".

Крайните квартали вече имат топла вода и отопление, остава само да се нормализира всичко.