Делото за мръсния въздух на Пловдив е чисто имиджово и покрай него градът трупа само негативи, въпреки че го спечели. Това заяви градоначалникът Иван Тотев, цитиран от Дарик. Той сериозно се ядоса заради непрестанните обвинения в публичното пространство, че въздухът в града под тепетата е мръсен.

Припомняме, Окръжният съд в Смолян отхвърли като неоснователен и недоказан колективния иск на Фондация „Асоциация за европейска интеграция и права на човека", предявен срещу община Пловдив за чистота на атмосферния въздух.

По думите на Иван Тотев, през тази година в Пловдив е имало само един ден с превишаване на нивата на замърсяване, но това е било отразено в цялата страна. Той не скри възмущението си от факта, че за другите градове нищо не се казва и пише.

Градоначалникът е убеден, че Пловдив е един от най-чистите градове в страната и никой няма право да го обижда и хвърля кал по него.

„Идете в големите европейски и световни градове, за да видите какво означава мръсен въздух", призова още той.

Кметът е особено ядосан заради сравняването на управлявания от него град с Чернобил. „Вие нормални ли сте, тези хора, които ни сравняват с Чернобил нормални ли са", избесня Иван Тотев.