ВиК - Дупница започва прекъсване на водопроводните отклонения на длъжници.

Наказателната акция се предприема, за да се ускори събирането на дължимите суми към общинското предприятие и е регламентирана в общите му условия.

Вече са спрени отклоненията на 4 фирми, чиито неплатени сметки възлизат на 300 до 1 700 лева, предупреди управителят на дружеството Василка Бельовска.

Изготвен е и списък на гражданите с дългове към водното дружество, чиито водопроводи също ще бъдат спирани, след като изтече едномесечния срок от получаване на уведомлението.

Според управителя на В и К мярката има ефект, тъй като често след изпращане на уведомителните писма, в касата на предприятието постъпват дължимите средства. След прекъсване на водоподаването, абонатите заплащат такса за възстановяването му, с която се покриват разходите за извършеното евентуално разкопаване. Сумата за това може да достигне и 100 лева.

Общинското дружество, което е предприело крайната мярка срещу нередовните си абонати, от своя страна има сериозни дългове към Басейнова дирекция. За тях е подписано споразумение за специален погасителен план.