Кметът на София Йорданка Фандъкова настоя за стриктен контрол за носенето на маски. Ще се вземат и административни мерки за това. Ако зависело от нея, тя щяла да върне задължителното носене на маски и то не само в градския транспорт. Също така Фандъкова призна, че не е подкрепила отварянето на нощните заведения и дискотеките като мярка.

От утре се удвояват екипите в градския транспорт, полицаите също ще бъдат мобилизирани да правят проверки, увери Фандъкова.

До този момент са проверени 700 превозни средства, но има само 16 акта за нарушения. Контрольорите предпочитат да пишат препоръки - може би тук въздействие оказва високата сума на глобата. Затова и Фандъкова ще разговаря със законотворците.

На бар, в театъра и спортната зала от утре само с маски
Обновена

На бар, в театъра и спортната зала от утре само с маски

Кирил Ананиев призова хората да спазват мерките и препоръките

Д-р Данчо Пенчев, директор на столичната РЗИ, посочи, че обществото ни живее сякаш няма коронавирус. Там, където не се спазват мерките, се заразяват столичани, заяви той в отговор на въпрос.

Напълно е възстановено разписанието на градския транспорт. Трябва да наблегнем на носенето на маски и за мен лично си струва парламентът да преразгледа самите санкции за неносене на маски, настоя от своя страна Фандъкова.

Припомняме, на брифинга беше съобщено, че заради увеличението на броя на положителните носители на коронавирус и неспазване на дисциплината на голяма част от хората отново се въвежда задължително носене на маски или шлемове при мероприятия на закрито. Това ще означава, че на бар или в спортната зала за тренировка, както и в театъра маските стават задължителни. За тези мероприятия критерият за запълняемост остава 50%.

Щабът глобява БСП и ГЕРБ с 3000 лв. заради събранията
Обновена

Щабът глобява БСП и ГЕРБ с 3000 лв. заради събранията

Санкционират и Националния стадион "Васил Левски" след мача в събота