Оперативният щаб ще съставя актове на ГЕРБ и БСП и ще ги санкционира с максималната глоба от 3 000 лв. за това, че са допуснали събиране на много хора на закрито. Същото ще бъде направено и за Националния стадион "Васил Левски" след

На брифинга в Министерството на здравеопазването главният здравен инспектор Ангел Кунчев посочи, че контролът явно по трябва да се засили, тъй като не може да се разчита на съвестта на хората.

Няма нещо особено и не мога да си обясня исканията за масов скрининг в Хасково. Така реагира главният държавен здравен инспектор Ангел Кунчев на въпрос за положителната проба на тенисиста Григор Димитров.

По думите му тенисистът е 38-тия случай на коронавирус в Хасково и нямало никакви основания да се прави нещо различно от това, което е било за другите 37 случая на заразените. Ангел Кунчев повече се притеснява от по-тесните контакти на Григор Димитров с кмета на града и медиите, отколкото от контакта с децата на корта, с които се е снимал.

Припомняме, на брифинга беше съобщено, че заради увеличението на броя на положителните носители на коронавирус и неспазване на дисциплината на голяма част от хората отново се въвежда задължително носене на маски или шлемове при мероприятия на закрито. Това ще означава, че на бар или в спортната зала за тренировка, както и в театъра маските стават задължителни. За тези мероприятия критерият за запълняемост остава 50%.

Днес в ръководството на БСП започва масово тестване за коронавирус след като стана ясно, че дългогодишният депутат, а сега член на Националния съвет Янаки Стоилов е заразен.

На бар, в театъра и спортната зала от утре само с маски
Обновена

На бар, в театъра и спортната зала от утре само с маски

Кирил Ананиев призова хората да спазват мерките и препоръките